Cursurile de robotică pentru copii abordează disciplinele tehnice într-un mod inedit îmbinând noțiuni teoretice cu experimente și aplicații practice de la cele mai simple, cum ar fi aprinderea unui bec la cele mai complicate, respectiv construcția de mecanisme robotizate.

Cursurile cuprind:

  • mecanică,
  • electricitate,
  • robotică și științe
  • noțiuni generale de fizică, mecanică, electricitate, optică, termodinamică,
  • noțiuni de matematică aplicată,
  • informatică și programare.

Cursurile de robotică îi prezintă copilului ansamblul tehnic din spatele unui mecanism, pentru ca acesta să îl poată analiza și descoperi prin practică și experimente dar și pentru ca descoperirile practice să se asocieze cu teoriile învățate. Totul se desfășoară în mod distractiv și relaxat, astfel încât fiecare copil să își descopere potențialul. Deprinderile tehnice nu se pierd niciodată și se pot aplica de la mecanisme robotizate simple la automatizări complexe, adevăratele meserii ale viitorului.

În urma cursurilor de știință și robotică copilul deprinde aptitudini tehnice, logice, asociază teoria cu practica și deprinde chiar și aptitudini sociale importante in viitor cum ar fi lucrul în echipă. În anii ce au trecut s-a putut vedea o schimbare foarte mare în modul de lucru la nivel global. Totul se bazează pe automatizare. Ca exemplu concret putem discuta fabricile de autovehicule complet automatizate, unde oamenii doar supraveghează.

Roboții nu mai sunt viitorul, ei sunt prezentul. Copiii care parcurg cursurile de robotică nu doar se distrează cu experimente amuzante și învață noțiuni interesante, ci se pregătesc pentru viitoare eventuale meserii.